Een verstopte afvoer is een veelvoorkomend probleem onder inwoners van Mechelen. Indien er een verstopping in jouw afvoer zit, stroomt het water niet meer weg. Bovendien kan een verstopte afvoer behoorlijk gaan stinken. Dit is dus niet bepaald een wenselijke situatie. Verhelp een verstopping daarom altijd zo snel mogelijk. Zit jouw afvoer regelmatig verstopt? Dan kun je hier zelf wat aan doen. Wij geven jou hieronder een aantal tips om een verstopping in jouw afvoer te voorkomen.

1. Gebruik een zeefje


Etensresten, zeepresten en haren zijn vaak de oorzaak van een verstopte afvoer. Dergelijke rommel kan zich na verloop van tijd namelijk op gaan hopen in de leiding. Hierdoor kan het water niet of nauwelijks passeren. Voorkom daarom dat deze troep in jouw afvoer belandt. Hoe? Met behulp van een zeefje. Een zeefje vangt het merendeel van de rommel namelijk op. Vergeet het zeefje zo nu en dan niet te legen boven de prullenbak, anders kan de troep alsnog in jouw afvoer belanden.

2. Beperk het gebruik van toiletpapier


Zit de afvoer van jouw toilet vaak verstopt? Dan komt dit mogelijk doordat je een te grote hoeveelheid toiletpapier gebruikt bij jouw toiletbezoek. Het papier kan in de afvoer gaan samenklonteren en hier een prop vormen. Deze kan blijven steken, waardoor een verstopping geboren is. Beperk het gebruik van toiletpapier daarom wanneer je een verstopping wilt voorkomen.

3. Laat jouw afvoer doorspuiten


Heb je diverse pogingen ondernomen om een verstopping te voorkomen, maar lukt dit niet? Geen paniek, want je kunt in dat geval een loodgieter inschakelen. Hij kan jouw afvoer namelijk onder hoge druk doorspuiten. Bij deze techniek wordt er water onder hoge druk door het afvoerstelsel gespoten. Hierdoor verdwijnt alle rommel en aanslag uit jouw afvoer. Laat je jouw afvoer minimaal één keer per jaar doorspuiten? Dan wordt de kans op een verstopping dus aanzienlijk kleiner.

Call Now Button