Staat er plots een plas water in jouw woning en kun je niet verklaren wat de oorzaak hiervan is? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een lekkage. Het water kan afkomstig zijn uit één van de waterleidingen. Het is echter ook mogelijk dat de afvoer van een sanitaire voorziening lekt. Indien er sprake is van een lekkage, doe je er goed aan direct in actie te komen. Een lek verdwijnt immers nooit vanzelf. Probleem is alleen dat menig inwoner van Mechelen geen idee heeft wat hij moet doen bij een lekkage. Geldt dit ook voor jou? Wij geven je hieronder een drietal tips!

1. Lokaliseer het lek

Voordat je iets aan een lekkage kunt doen, moet je natuurlijk wel weten waar het probleem vandaan komt. Indien er een plas water op de vloer staat, is de bron vaak snel gevonden. Helaas gaat het niet altijd zo makkelijk. Er kan namelijk ook een lek zitten in het leidingwerk in jouw vloer of muur. In dat geval ontstaat er geen plas water, maar een vochtplek. Een lekkage wordt in dat geval meestal niet snel ontdekt. Zie je een vochtplek? Schakel dan bij voorkeur een professional in om te kijken of het niet om een lekkage gaat.

2. Vang het water op

Als gevolg van een lekkage kan er behoorlijk wat schade ontstaan. Het water kan namelijk vloeren, muren en meubels aantasten. Je wilt de schade natuurlijk tot een minimum beperken. Daarom doe je er goed aan het water zelf op te vangen. Dit kan vaak door een emmer of bak onder het lek te plaatsen. Vergeet deze niet geregeld te legen, want anders ontstaat er alsnog schade. Lukt het niet om een bak of emmer onder het lek te plaatsen? Probeer het dan met handdoeken.

3. Schakel een loodgieter in

In het geval van een lekkage moet je altijd direct een loodgieter inschakelen. Hij komt vaak direct ter plaatse, waardoor het lek snel gedicht is. Ga vooral niet zelf aan de slag met de lekkage. Veel mensen weten namelijk niet wat zij moeten doen, waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Beperk je dus tot het opvangen van water en laat het dichten van een lekkage over aan een loodgieter.

Call Now Button