Om het hemelwater van uw dak naar de afvoer af te voeren, zijn er rondom uw dakbedekking goten gemonteerd. Deze goten worden aangesloten op regenbuizen, die het hemelwater vervolgens naar de centrale afvoer leiden. Bij een balkon ligt dit iets gecompliceerder, al is het net zo belangrijk om voor een goede afvoer van hemelwater te zorgen. Het hemelwater afvoeren is in dit geval noodzakelijk, om bijvoorbeeld schade aan de houten planken van een balkon tegen te gaan. Ook wilt u voorkomen dat het waterpeil zo hoog wordt, dat het vocht bij uw woning naar binnen kan sijpelen. In dit artikel vertellen onze loodgieters u meer over de mogelijkheden om uw balkon van een afvoer te voorzien.

 

Passende afvoer op uw balkon laten aansluiten

De mogelijkheden om hemelwater van het balkon naar de centrale afvoer weg te voeren zijn bijzonder groot. Het is onder meer afhankelijk van de hoogte waarop u zich bevindt, de toegang tot een centraal afvoersysteem en de ruimte onder uw balkon, welke mogelijkheid het meest geschikt is om uw balkon van een afvoer te voorzien. Wanneer u bijvoorbeeld een balkon op de eerste etage van uw woning heeft, kunt u het water naar beneden laten stromen. Hier valt het vocht in uw tuin, waar het via de drainage wordt afgevoerd. Mocht er onder uw balkon echter een ander balkon zitten, dan is dit lastiger.

 

Hulp bij het aansluiten van een afvoer

Onze loodgieters bieden u graag hulp aan bij het aansluiten van een afvoer voor uw balkon. Het wordt vaak afgeraden om zelf aan de slag te gaan. Een afvoer aansluiten is behoorlijk complex, omdat deze naadloos aan moet sluiten op andere delen van uw afvoerstelsel in huis. Wanneer dit niet het geval zou zijn, zou er water uit de afvoer kunnen sijpelen. Iets wat een nare waterschade met zich meebrengt!

 

Tip: bent u zelf begonnen en heeft u te maken met een lekkage? Schakel in dat geval onze spoedloodgieters in om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Call Now Button