Een verstopping in de afvoer of zelfs diep in het riool is een probleem wat een op de tien huishoudens jaarlijks ervaart. De meeste verstoppingen zijn vrij gemakkelijk met een plopper en nog wat hulpmiddelen te verhelpen, maar er zijn ook heel wat verstoppingen die aanzienlijk lastiger te verhelpen zijn. Een verstopping verhelpen kost in die gevallen vaak veel tijd en geld. Het zou daarom goed zijn om de verstoppingen zo goed als mogelijk te voorkomen, en gelukkig is dat vaak ook geen onhaalbaar streven. Veel verstoppingen zijn namelijk goed te voorkomen. We geven daarom enkele tips van onze deskundige loodgieter. Je vindt de tips hieronder.

Tijdig loodgieter onderhoud uit laten voeren

Het goed onderhouden van de afvoeren is een belangrijke factor in het voorkomen van verstoppingen. Er zijn tal van middeltjes op de markt die niet alleen gootstenen kunnen ontstoppen, maar ook de afvoer van binnen uit kunnen reinigen. Hiermee kunnen beginnende verstoppingen met harde hand worden verwijderd, om te voorkomen dat ze alsmaar groter worden. Ook wanneer er eenmaal een verstopping aanwezig is, kunnen dergelijke chemische middelen helpen met het – letterlijk – oplossen van het probleem.

Toiletblokjes oorzaak van verstoppingen?

Geloof het of niet, maar toiletblokjes kunnen een vervelende oorzaak vormen voor het ontstaan van een verstopping. Vooral bij kleinere kinderen kan het gebeuren dat de blokjes de pot in vallen en zo de afvoer in komen. Probeer het blokje niet door te spoelen want het kan dan voor een verstopping zorgen, maar verwijder het blokje. Het is een vies klusje, maar met handschoenen aan valt dat nog wel mee – bovendien is het nog altijd beter om een verstopping te voorkomen. Er zijn toiletblokjes op de markt verkrijgbaar die stevig blijven zitten zodat de kans op een verstopping klein blijft.

Call Now Button