Graag helpen we u om problemen met vocht in huis te bestrijden. Er zijn volop manieren om het vochtgehalte terug te brengen. We zullen starten met een paar voor de hand liggende oplossingen om het verder op te bouwen naar de meer serieuze vormen van vocht bestrijden.

Ventilatie

Start met het controleren van de ventilatie in de woning. Wordt al het vocht goed afgevoerd in uw huis? Door alleen al de ramen een paar keer per dag goed open te zetten zal veel vocht uit de woning gaan. Ook is het goed om te zorgen voor een goede afzuiging van het kookvocht. Een afzuigkap welke goed werkt is goud waard. Kijk ook naar de ventilatie in de badkamer. Verdwijnt al het vocht? Of niet?

Isolatie

Vooral de wat oudere woningen hebben nog geen goede isolatie. Hierdoor komt vocht door de muren en door de vloer de woning in. Het kan zelfs voor gele randen onder in het behang zorgen. Door de woning goed te isoleren houdt u de warmte in het huis en de kou buiten. Ook helpt het om de droge lucht in huis te houden. Belangrijk natuurlijk!

Vochtvreters

Wanneer u veel vocht in huis hebt is het slim om een paar vochtvreters aan te schaffen. Ze helpen je om het vocht goed af te voeren. Natuurlijk is het belangrijk om te zoeken naar een permanente oplossing. Tijdelijk is het echter geen probleem om vochtvreters te gebruiken.

Professioneel vocht bestrijden

Komt u er alleen niet uit? Dan is het goed om een loodgieter of een andere specialist in te schakelen om uw te helpen bij vocht bestrijden. Zeker bij een lekkage is het slim om het niet allemaal zelf te gaan doen. U kunt soms meer schade aanbrengen dan er oorspronkelijk was. Zorg voor een lekker warm en droog huis!

Call Now Button