Zonder dat u het doorheeft wordt iedere keer als u de wc doorspoelt of water door een afvoer heen spoelt, de riolering van uw woning ontlucht. Dit is noodzakelijk omdat in de rioleringsbuizen, die aansluiten op het riool van de gemeente, zich lucht bevindt. Als er water door de buizen heen wordt gespoeld, dan moet de lucht ergens uit ontsnappen. Zoals u wel kunt vermoeden, wilt u deze lucht niet in uw woning hebben. Er hangt namelijk geen frisse geur in de riolering. Alle woningen hebben daarom een systeem voor de riolering ontluchten. De stinkende lucht wordt via een pijp afgevoerd naar het dak en hier buiten uw woning vrijgelaten. U ondervindt hier totaal geen last van. Mits er zich natuurlijk geen problemen met de rioolontluchting voordoen.

Borrelende afvoer tijdens regenbui

Een probleem dat zich onder andere met de rioolontluchting kan voordoen is een borrelende afvoer tijdens een regenbui. Wanneer het regent dan komt het water dat uit de lucht komt vallen ook in het riool terecht. Bij een hevige regenbui is dit dus een hele hoop water in een keer. Het gevolg hiervan is dat er ook een grote hoeveelheid lucht snel uit de riolering moet ontsnappen. Soms kan de smalle ontluchtingspijp op het dak van uw woning dit niet aan. Daardoor komt er water omhoog uit de afvoeren binnen uw woning. Dit zorgt er onder andere voor dat u water hoort borrelen in bijvoorbeeld de wc-pot. Ook een probleem is dat de lucht die hierbij vrijkomt niet prettig zal ruiken. Mocht u tijdens hevige regenbuien problemen hebben met uw riolering ontluchten? Dan kan een loodgieter hiervoor enkele extra maatregelen voor implementeren.

Vieze lucht uit ontluchtingspijp op het dak

Andere problemen waar u mee te maken kunt krijgen bij een riolering ontluchten is dat u een vieze lucht kunt ruiken uit de ontluchtingspijp op het dak. Deze pijp is uiteraard niet voor niks op het dak van de woning gemaakt. Het is immers bekend dat de lucht die uit rioolbuizen ontsnapt niet lekker ruikt. Soms wordt echter weleens vergeten waar deze buis eigenlijk voor dient. U moet bijvoorbeeld niet een dakraam of dakkapel maken net naast de buis waardoor de riolering ontlucht wordt. Als u dan namelijk de raam opent dan zal u een vieze lucht ruiken, iedere keer dat de afvoeren in uw huis worden gebruikt. Dakramen of dakkapellen kunnen dan natuurlijk niet meer verplaatst worden, dus u kunt de loodgieter bellen om de ontluchtingspijp te verplaatsen.

Call Now Button