Vakbekwame loodgieters

Professionele service

Deskundig advies

Lekkages snel verholpen

Wij verhelpen uw lekkage met spoed

Storingen in uw CV- of combiketel kunnen erg vervelend zijn, net als bijvoorbeeld een verstopping in uw afvoer. Ook lekkages worden gezien als een van de grootste ergernissen voor veel huishoudens, omdat de bron van een lekkage vaak maar moeizaam te traceren is en een lekkage daarbij voor een blijvende waterschade kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan rottende plekken in het houtwerk van uw dak, beginnende schimmel op uw muren of vlekken op uw vloeren door lekkages rond de afvoer van uw gootsteen of toilet. Reden genoeg om een lekkage snel te verhelpen, waarbij onze loodgieters klaarstaan om u te helpen bij het lekkages verhelpen in Mechelen en omgeving. Des te sneller een lekkage verholpen is, des te minder schade er logischerwijs ook ontstaat en des te groter de kans is dat u geleden schade kunt herstellen.

Vormen van lekkageherstel in Mechelen

Lekkages verhelpen Mechelen Lekkages kunnen op zeer uiteenlopende plekken in uw woning ontstaan, denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen uw dak en dakbedekking, rond de leidingen van een wasmachine of vaatwasser of bij de afvoer van sanitaire voorzieningen. Ieder plek vergt z’n eigen herstel, omdat het in sommige gevallen voldoende is om een rubberen ringetje over de plek van de lekkage te doen, terwijl in andere gevallen volledige onderdelen moeten worden vervangen. Door onze ervaring in het verhelpen van lekkages in Mechelen en omgeving kunnen we u met vrijwel iedere vorm van lekkage helpen.

De noodzaak van het verhelpen van lekkages

Er zijn veel mensen die een lekkage niet als een acuut probleem zien. Hierdoor komt het regelmatig voor dat er niet direct ingegrepen wordt bij een lekkage aan het dak of leidingwerk. Het is echter niet verstandig om te wachten. Er kunnen namelijk grote problemen ontstaan wanneer u een lekkage niet direct laat verhelpen. Zie het snel dichten van een lek dus altijd als noodzaak. U voorkomt namelijk veel schade wanneer u direct in actie komt. Zo kan het water in uw woning allerlei problemen veroorzaken. Betreft het een daklekkage? Dan kan de complete constructie zelf aangetast worden als gevolg van het water. De noodzaak is dus wel degelijk hoog!

Tips om een lekkage te voorkomen

Het helemaal voorkomen van een lekkage zal natuurlijk moeilijk zijn. Er zijn altijd factoren die u niet in handen heeft. Maar door deze tips toe te passen zal u niet snel een lekkage krijgen!

1. Inspecteer het kitwerk

Sanitair wordt vaak afgewerkt met een kitnaad. Zo is er in uw douche vast en zeker kit gebruikt. Kit gaat doorgaans lange tijd mee. Is het inmiddels al jaren geleden dat de kitnaad is aangebracht? Dan is het raadzaam om de kit goed in de gaten te houden. Begint de kit los te laten? Of ontstaan er scheurtjes in de kit? Overweeg dan de kitnaad te vervangen. Een beschadigde kitnaad kan namelijk een lekkage tot gevolg hebben.

2. Sluit buitenkraan af in de winter

Mensen met een buitenkraan krijgen ’s winters vaak te maken met een lekkage. Hoe dit komt? Omdat zij gewoonweg vergeten de buitenkraan af te sluiten in de wintermaanden. Heeft u de watertoevoer wel afgesloten? Vergeet dan ook vooral niet het water uit het laatste deel van de leiding te laten lopen. Indien hier water in blijft zitten, kan dit bevriezen bij vorst. Water dat bevriest zet uit, waardoor uw leiding kan knappen. Een lekkage is in dat geval het logische gevolg. Dit is zeker het geval wanneer u de watertoevoer nier heeft afgesloten. Het water kan zo immers uit de leiding ontsnappen.

3. Vraag een loodgieter om advies

Sommige mensen hebben betrekkelijk vaak te maken met een lekkage. Geldt dit ook voor u? Dan ligt dit mogelijk aan uzelf. Mogelijk heeft u al het nodige geprobeerd om lekkages te voorkomen. Is dit tot op heden nog niet succesvol? Schakel dan eens een loodgieter in. Hij kan u vast en zeker enkele tips geven. Met het advies van een loodgieter wordt het ongetwijfeld een stuk makkelijker om een lekkage te voorkomen.

Vakbekwame loodgieters

Professionele service

Deskundig advies

Lekkages snel verholpen

Panne? Contacteer ons: 015 – 48 01 99

Call Now Button