Zoals u ongetwijfeld al wel weet, kan een lekkage veel schade veroorzaken. Hoe groter de schade is, des te meer het u kost om dit te verhelpen. Niemand zit dan ook te wachten op een lekkage. Probleem is alleen dat iedereen ermee te maken kan krijgen. Helemaal voorkomen is dus onmogelijk, maar u kunt de kans op een lek wel beperken. Hoe? Door de tips in onderstaande tekst op te volgen.

1. Inspecteer het kitwerk


Sanitair wordt vaak afgewerkt met een kitnaad. Zo is er in uw douche vast en zeker kit gebruikt. Kit gaat doorgaans lange tijd mee. Is het inmiddels al jaren geleden dat de kitnaad is aangebracht? Dan is het raadzaam om de kit goed in de gaten te houden. Begint de kit los te laten? Of ontstaan er scheurtjes in de kit? Overweeg dan de kitnaad te vervangen. Een beschadigde kitnaad kan namelijk een lekkage tot gevolg hebben.

2. Sluit buitenkraan af in de winter


Mensen met een buitenkraan krijgen ’s winters vaak te maken met een lekkage. Hoe dit komt? Omdat zij gewoonweg vergeten de buitenkraan af te sluiten in de wintermaanden. Heeft u de watertoevoer wel afgesloten? Vergeet dan ook vooral niet het water uit het laatste deel van de leiding te laten lopen. Indien hier water in blijft zitten, kan dit bevriezen bij vorst. Water dat bevriest zet uit, waardoor uw leiding kan knappen. Een lekkage is in dat geval het logische gevolg. Dit is zeker het geval wanneer u de watertoevoer nier heeft afgesloten. Het water kan zo immers uit de leiding ontsnappen.


3. Vraag een loodgieter om advies


Sommige mensen hebben betrekkelijk vaak te maken met een lekkage. Geldt dit ook voor u? Dan ligt dit mogelijk aan uzelf. Mogelijk heeft u al het nodige geprobeerd om lekkages te voorkomen. Is dit tot op heden nog niet succesvol? Schakel dan eens een loodgieter in. Hij kan u vast en zeker enkele tips geven. Met het advies van een loodgieter wordt het ongetwijfeld een stuk makkelijker om een lekkage te voorkomen.