De CV ketel, oftewel centrale verwarmingsketel, is een essentiële toevoeging voor iedere Nederlandse woning. In ons koude kikkerlandje kunnen we namelijk niet zonder verwarmingsinstallatie in huis. De CV ketel is hier een belangrijk onderdeel van. Aangezien het apparaat zorgt voor de opwekking van warmte in het systeem zouden we kunnen zeggen dat de CV ketel het kloppende hart van een verwarmingsinstallatie is. Het is absoluut noodzakelijk dat dit onderdeel correct en efficiënt blijft functioneren. Ook CV ketels hebben echter geen onbeperkte levensduur. Als huiseigenaar kan daarom het moment aanbreken waarop u zich afvraagt of het tijd is voor vervanging van uw CV ketel.

Functioneert de CV ketel nog optimaal?

De eerste vraag die van belang is om te bepalen of een CV ketel aan vervanging toe is, is of de ketel nog optimaal functioneert. Een CV ketel van enkele jaren oud zal namelijk steeds minder efficiënt functioneren. Door ouderdom van het apparaat zal u ook steeds vaker met defecten te maken krijgen. Omdat de betrouwbaarheid van een CV ketel essentieel is, zou dit een reden kunnen zijn om tot vervangen over te gaan. Bovendien zal een CV ketel die steeds minder efficiënt functioneert ook meer gas verbruiken om de woning warmt te krijgen. De besparing van energie bij vervanging kan u dan maandelijks geld opleveren.

Hoeveel geld levert vervangen maandelijks op?

Op het moment dat een CV ketel aan rendement begint te verliezen kan het vervangen maandelijks geld opleveren. Een nieuwer model zal namelijk hetzelfde vermogen met minder energie kunnen opwekken. Dit komt ook doordat de techniek van CV ketels ieder jaar weer beter wordt. Als u een oude ketel in huis hebt en deze vervangt voor een moderne HR ketel, dan kan dit in een jaar met een koude wintermaand een besparing van enkele honderden euro’s opleveren. In dat geval kan een CV ketel vervangen u dus iedere maand geld opleveren.

Call Now Button