Een nieuwe badkamer aanleggen is een flinke klus. Doe dit alleen zelf als je zeker weet dat je kundig genoeg bent. Als je twijfelt of je dit wel zelf kunt, kun je het plaatsen van een badkamer beter overlaten aan een vakbekwame loodgieter. Er komt namelijk wel wat meer bij kijken dan alleen maar een nieuwe douche ophangen. Tenminste als het gaat om een grondige renovatie. Die begint al met het afvoeren van de oude badkamer, soms inclusief de tegels op de vloer en muren. Houd er rekening mee dat je tijdens de verbouwing de badkamer enkele dagen of langer niet kunt gebruiken.

De voorbereiding: hoe gaat de nieuwe badkamer eruit zien?

Het leukste onderdeel van het aanleggen van een nieuwe badkamer is het uitzoeken van de nieuwe inrichting. Kies vloertegels die een ruwe toplaag hebben zodat je niet uitglijdt als je met natte voeten uit bad of onder de douche vandaan stapt. De muurtegels kunnen natuurlijk wel glad zijn. Zorg dat de tegels goed bij elkaar passen, dus leg ze even naast elkaar voordat je tot aankoop te besluiten. Vervolgens moet de keuze worden gemaakt voor een bad of douche of allebei. Bedenk dat een douche minder water verbruikt en uiteraard minder ruimte kost.

Laat goed leidingwerk aanleggen door de loodgieter

Het leidingwerk is erg belangrijk. Bedenk dat je daar op veel plaatsen lastig bij kunt als de badkamer eenmaal opgeleverd is. Moeten de leidingen worden vervangen wegens veroudering, doe dit dan bij de renovatie als de vloer en muren bereikbaar zijn. Een hersteloperatie achteraf geeft namelijk veel meer overlast en uiteraard extra kosten. Een goede loodgieter kan je adviseren over deugdelijk leidingwerk, maar ook over goede kranen die lang meegaan en waterbesparende maatregelen die je kunt nemen in je nieuwe badkamer.

Call Now Button