De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen uw woning. Vanuit de cv-ketel wordt ervoor gezorgd dat er warm water naar de verschillende radiatoren in uw woning stroomt. De radiatoren zorgen er op hun beurt voor dat de opgewekte warmte over de ruimtes binnen uw woning wordt verspreid. Reden genoeg om de cv-ketel zo snel mogelijk te repareren als u te maken heeft met een kapotte cv! Een kapotte cv repareren kunt u in sommige gevallen zelf doen, door de cv-ketel te resetten. In de handleiding van de cv-ketel vindt u vaak precies hoe het resetten van de cv-ketel werkt in uw geval.

Tip: kijk ook eens op internet als u de manier van resetten bij uw cv-ketel niet in de handleiding kunt vinden!

Hulp bij reparatie

Mocht het resetten van de kapotte cv er niet voor hebben gezorgd dat de cv-ketel weer naar behoren werkt, dan kunt u de hulp van onze loodgieter inschakelen. Hij zal uw cv-ketel nalopen op beginnende slijtage aan onderdelen, zodat deze tijdig vervangen kunnen worden. Ook kunnen we het stof tussen de onderdelen van de cv-ketel verwijderen, om te voorkomen dat het stof de werking van de cv-ketel negatief beïnvloedt. Door de cv-ketel eens per twee jaar te laten onderhouden is de kans op een kapotte cv aanzienlijk kleiner. Bij het onderhouden van de cv-ketel worden dezelfde handelingen uitgevoerd.

Een kapotte cv repareren of vervangen?

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv te repareren, kunt u er ook voor kiezen om de kapotte cv te vervangen. Dit geldt met name voor de huishoudens die momenteel nog gebruik maken van een losse boiler en een losse cv-ketel. Een zogenaamde combiketel is veel milieuvriendelijker en energiezuiniger. Hierdoor verbruikt u minder energie op jaarbasis!

Call Now Button