Vakbekwame loodgieters

Professionele service

Deskundig advies

Lekkages snel verholpen

Onderhoud aan cv ketels in Mechelen

Werkt uw cv ketel niet meer? Dan kan dit voor de nodige problemen zorgen. Waarom? Omdat u uw woning niet meer kunt verwarmen middels de centrale verwarming. Het apparaat warmt het water in de installatie dan namelijk niet meer op. Dit betekent eveneens dat er geen warm water meer uit uw kraan komt. Een bijzonder vervelend probleem natuurlijk. Helaas kan een storing in een ketel altijd opduiken. U kunt de kans op een storing echter wel verkleinen. Hoe? Door regelmatig onderhoud aan uw cv ketel in Mechelen uit te laten voeren. Onze loodgieter kan u hierbij van dienst zijn. Wat wij op het gebied van onderhoud aan ketels in Mechelen allemaal voor u kunnen betekenen? Dat leest u hieronder.

Onderhoud per verwarmingsketel

De meeste mensen gebruiken een gasgestookte cv-ketel. Toch zijn er ook nog huizen die verwarmen middels een ketel op stookolie of een pelletkachel. We zetten hieronder op een rijtje hoe onderhoud per cv-ketel precies in zijn werk gaat. Ook geven we een indicatie van de prijs van onderhoud aan de verschillende soorten cv-ketels.

– Ketel op gas

Wettelijk gezien bent u niet verplicht om cv-ketels op gas met een vermogen tot en met 100 kW te laten keuren. Toch wordt het wel aangeraden. Laat u onderhoud aan uw cv-ketel op gas uitvoeren door een professional? Dan controleert en reinigt hij het apparaat grondig. Ook voert hij diverse metingen uit en controleert hij de staat van uw cv-ketel. Stuit hij tijdens het onderhoud op een defect? Dan voert hij direct herstelwerkzaamheden uit. Na afloop van de controle kijkt hij of uw cv-ketel goed werkt. Wanneer dit niet het geval is, stelt hij deze correct af. Onderhoud aan een cv-ketel op gas kost u doorgaans tussen de 100 en 150 euro exclusief btw. Dit bedrag kan hoger uitvallen wanneer er veel onderhoud nodig is.

– Ketel op stookolie

Wanneer u een ketel op stookolie – ook wel mazoutketel genoemd – heeft, bent u wettelijk verplicht deze om de 4 jaar te laten onderhouden. Dit geldt voor alle ketels met een vermogen tussen de 20 en 100 kW. U moet een professional met een SCIOS-certificaat inschakelen voor onderhoud aan uw cv-ketel op stookolie. Hij licht het volledige apparaat door, controleert deze op eventuele mankementen en reinigt de installatie. U moet de mazouttank overigens jaarlijks laten keuren, dit is wettelijk verplicht. Ook deze keuring moet verricht worden door een professional met het SCIOS-certificaat. Onderhoud aan een cv-ketel op stookolie kost u doorgaans tussen de 100 en 200 euro exclusief btw.

– Pelletkachel

Gebruikt u een pelletkachel om uw woning te verwarmen? Dan is onderhoud ontzettend belangrijk. U verlengt de levensduur van de installatie namelijk wanneer u regelmatig onderhoud de cv-ketel uit laat voeren. Nu vraagt u zich ongetwijfeld af hoe vaak onderhoud nodig is. Laat de vuurkorf en brandkamer jaarlijks schoonmaken. Komt er een professional bij u over de vloer voor dit ondhoud? Laat dan ook direct de rookgasafvoer reinigen. Onderhoud aan een pelletkachel kost meer tijd dan onderhoud aan een cv-ketel op gas. Dit is terug te zien in de prijs. Voor pelletkachel onderhoud betaalt u gemiddeld rond de 125 euro exclusief btw. Deze prijs hangt uiteraard wel af van de hoeveelheid onderhoud die uitgevoerd moet worden. Hoe meer werk er verzet wordt, des te hoger de prijs voor onderhoud aan de cv-ketel.

Gasketel onderhoud in Mechelen

CV onderhoud Woont u in een relatief oude woning in Mechelen? Dan is de kans groot dat er een gasketel aanwezig is. Deze ketels werden vroeger in nagenoeg iedere woning geplaatst. Tegenwoordig worden er echter niet of nauwelijks meer gasketels geproduceerd. Dit betekent echter niet dat u direct afstand moet doen van uw gasketel. Wanneer deze nog goed werkt, kunt u deze prima laten hangen. Vertoont uw ketel de laatste tijd mankementen? Dan kan dit zijn omdat het apparaat aan het einde van zijn levensduur is. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Laat daarom altijd eerst gasketel onderhoud in Mechelen uitvoeren alvorens u een nieuwe ketel aanschaft. De kans is namelijk aanwezig dat onze loodgieter uw ketel nog weer kan repareren. In dat geval is het vervangen van het apparaat natuurlijk niet nodig en dat scheelt u veel geld!

Niet alleen cv onderhoud aan gasketels

Na het lezen van bovenstaande alinea denkt u mogelijk dat wij enkel gasketel onderhoud in Mechelen uitvoeren. Dit is echter niet het geval. Wij voeren namelijk cv onderhoud aan nagenoeg alle ketels in woningen in Mechelen. Naast gasketel onderhoud bent u bij ons bijvoorbeeld ook aan het juiste adres voor verwarmingsketel onderhoud in Mechelen. Verder kunnen wij onderhoud aan uw boiler en mazoutketel onderhoud verrichten. Heeft u problemen met uw condensatieketel? Ook voor onderhoud aan een condensatieketel bent u bij ons aan het juiste adres. Onze professionele loodgieters slagen er vaak in het apparaat snel weer aan de praat te krijgen. Tot slot kunnen wij ook nog gasboiler onderhoud uitvoeren. Kortom: voor alle vormen van cv onderhoud bent u bij onze loodgieter in Mechelen aan het juiste adres.

Waarom onderhoud aan uw cv ketel uitbesteden?

Sommige inwoners van Mechelen proberen zelf onderhoud aan hun ketel uit te voeren. Dit raden wij u echter af. Waarom? Omdat u zeer waarschijnlijk geen ervaring heeft met onderhoud aan uw cv ketel. Indien u wel aan uw ketel gaat prutsen, wordt het probleem mogelijk alleen nog maar erger. Dit maakt het voor onze loodgieter in Mechelen natuurlijk ook lastiger om het probleem te verhelpen. Daarom doet u er goed aan direct een beroep te doen op onze loodgieter voor onderhoud aan uw ketel. Onderhoud aan cv ketels in Mechelen behoort namelijk tot de specialiteiten van onze loodgieter. Wij werken dagelijks met deze apparaten, waardoor het voor ons eenvoudig is problemen te herkennen en verhelpen. Uw ketel werkt dan ook binnen de kortste keren weer naar behoren. En uiteraard voeren wij zorgvuldig onderhoud aan cv ketels in Mechelen uit. Hierdoor is de kans dat u snel weer met het probleem te maken krijgt minimaal.

Vakbekwame loodgieters

Professionele service

Deskundig advies

Lekkages snel verholpen

Panne? Contacteer ons: 015 – 48 01 99

Call Now Button